Céginfó

A Tachograph-Klinika Kft megalapítása előtt felmerült az a gondolat vagy inkább probléma, amellyel a fuvarozóknak, haszongépjármű tulajdonosoknak szinte nap mint nap szembe kell nézniük, miszerint nincs egy olyan cég, ahol a Magyarországon hivatalosan forgalomba lévő összes típusú menetíró készülékeket javítják, hitelesítik, illesztik. Ez azért probléma, mert a tulajdonosoknak mindig pontosan tudniuk kell a menetíró gyártmányát, típusát, amelyek egyébként külsőleg néha teljesen ugyanúgy néznek ki, és ez alapján kell elindulnia és körbetelefonálni a cégeket, hogy ott ezzel a típussal tudnak-e foglalkozni. Az, hogy egy mindent felölelő, minden típust hitelesítő céget hozzunk létre, nagyon nagy problémának tűnt, mivel, igaz minden gyártónak van vezérképviselete Magyarországon, de ezek a képviseletek egymás konkurenciái, és nehezen adják meg a másik cég szervizének a saját szervizjogukat.

Ezektől a kihívásoktól vezérelve indult meg a kezdeményezés hogy létrehozzunk egy ilyen céget. Mindenképpen a szokványostól eltérő módon kellett ezt megoldani, mivel ehhez hasonló tachográf szervizből csak Hajdú-Bihar megyében van nyolc darab. Első lépés, hogy a kockázat, illetve a befektetett összeg csökkentése érdekében össze kell vonni az erőt valakivel, akinek a személyével további előnyökre tehetünk szert a konkurens cégekkel szemben.

A tevékenységhez szükséges működési illetve telephely engedély megszerzése több hónapot vett igénybe, de attól függetlenül a működést elkezdhettük.

Mivel ezt a tevékenységet a jogszabály a gépjármű-fenntartó tevékenységek közé sorolja. A tevékenység végzéséhez szükség van a Közlekedési Főfelügyelet által kiállított igazolásra. Ez tartalmazza, hogy a Tachograph-Klinika Kft a menetíró, illetve a hozzá kapcsolódó készülék felszerelése tárgyában bejelentett tevékenységet végezheti. 1.számú melléklet

A célok közé tartozott a Hajdú-Bihar megyei piac legalább 60%-ának, a Szabolcs-Szatmár megyei piac 10-20%-ának megszerzése. Megszerezni ügyfélként a legnagyobb fuvarozó vállalatokat a megyében a teljes körű és gyors szolgáltatás fejében.

Cégünk működési területe egy 1800 m2-es önálló javító, szolgáltató és kereskedelmi bázis. Tehergépjárművek menetíróinak, állófűtéseinek ill. elektromos problémáinak megoldására 120 m2-es csarnoképület áll rendelkezésre, 2 javítóállással, mely egyidejűleg 2 db járműegység javítását teszi lehetővé

A szerviz működési Üzletpolitikánk egyik alapelveként ügyfeleink figyelmes, gyors és jó minőségű kiszolgálását igyekszünk megvalósítani.